keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Vesillä

Tänään päätimme käydä katsomassa Manhattania vesiltä käsin, koska keli oli mitä mainioin. Aurinko paistoi taas kirkkaalta taivaalta eikä pilvistä ollut tietoakaan. Ennen veneajelua kävimme kuitenkin pyörähtämässä Wall Streetillä ihmettelemässä pukumiehiä, jotka riensivät ennen pörssin avautumista töihin. Vesitaksiajelu lähti East Manhattanilta ja teki lenkin Brooklyniin, jonka jälkeen laiva ajoi vapauden patsaan eteen. Tämän jälkeen suuntasimme laivalla West Manhattanille,  jossa jäimme pois kyydistä. Jos aikoo olla New Yorkissa vähintään viikon, kannattaa ehdottomasti hommata New York City Pass, jolla pääsee lähes joka nähtävyyteen kaupungissa. Kortti maksoi 175 dollaria ja on ehdottomasti ollut hintansa arvoinen tähän asti. Alla muutama kuva, jotka ovat otettu vesiltä.





Vesiltä nousimme Western Manhattanille, jossa päätimme vierailla samantien Intrepid museossa. Kyseinen museo on museoksi muutettu lentotukialus, jonne on koottu erilaisia Yhdysvaltojen käyttämiä sotilaslentokoneita. Paikalle on roudattu myös Concorde ja kylmän sodan aikainen sukellusvene. Lentotukialuksen sisälle on rakennettu varsinainen viihdekeskus, jossa on elokuvateattereita, simulaattoreita ja erilaisia näyte-esineitä lentotukialuksen vaiheista. NY citypassilla ei päässyt kuin sisälle lentotukialukseen ja sukellusveneeseen. Kaikesta muusta lentotukialuksen sisällä olisi pitänyt maksaa erikseen ja päätimmekin ainoastaan kierrellä paikat läpi ja tutustua ilmaisiin nähtävyyksiin.






Lentotukialuksen jälkeen lähdimme syömään ja pyörimään takaisin Manhattanille. Kävimme NHL-storessa ja Macy's -tavaratalossa,  jota mainostetaan maailman suurimpana tavaratalona. Kerroksia oli tavaratalossa kymmenen ja siellä oli edustettuna lähes kaikki luksusmerkit. Huomenna käymme NBC:n studiokierroksella sekä Radio Cityn kierroksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti