tiistai 17. tammikuuta 2012

JFK - LAX

Lähdimme tänään (17.1.2012) heti aamusta lentokentälle taksilla, jonka tilasimme hotellin aulasta. Ihmettelin hetken, kun hotellin pihaan ajoi Lincoln Towncar, joita näkyy New Yorkin katukuvassa todella paljon. Vähän aikaa taksia ihmeteltyäni, huomasin että taksi on aivan virallinen taksi ja sen saa ainoastaan tilaamalla paikalle. Selvisipä nyt siis sekin, että New Yorkin takseista valtaosa on perinteisiä keltaisia ja mukana on myös näitä Lincoln Towncareja, joita saa ainoastaan tilattua. 

Olimme kentällä hyvissä ajoin ja siellä jäikin paljon aikaa miettiä vinkkejä New Yorkkiin matkaajalle. Sikälimikäli toinen teistä blogin kahdesta lukijasta päättää matkustaa New Yorkkiin, tässä muutama hyödyllinen vinkki: 

- New Yorkissa liikkuminen kannattaa hoitaa metrolla asuitpa sitten Brooklynissä, Queensissä, Bronxissa tai Manhattanilla. Seitsemän päivän passi maksaa 29.90 $ ja sillä saa ajella ympäri vuorokauden mielinmäärin. 

- Jos aikoo käydä useissa nähtävyyksissä kannattaa ehdottomasti hankkia New York City Pass. Saimme omamme keväällä alennuksella ja seitsemän päivän passi maksoikin ainoastaan 175 dollaria. Passin mukana tulee kätevä opas, josta näkee museot ja nähtävyydet sekä näiden aukioloajat. Myös sijainnit sekä lähimmät metroasemat löytyvät mukana tulevasta kartasta. 

- Jos roskaruoka ei kiinnosta, kannattaa lähteä syömään Chinatowniin tai Little Italyyn. Myös Manhattanilla on varsin hyviä edullisia ruokapaikkoja kunhan vaan muistaa siirtyä syrjempään keskustasta. 

- Baareissa on happy hour yleensä aamu kymmenestä ilta seitsemään, jolloin kannattaa käydä maistelemassa paikallisia oluita. Kokeilemisen arvoisia ovat esimerkiksi Brooklyn Lager ja Samuel Adams. 

Tällä hetkellä olemme majoittuneet Peten, Matin ja Laurin kanssa hotelliin Los Angelesiin. Ja huomenna ajattelimme lähteä käymään kaupungilla sekä pyörimään kuuluisilla rannoilla. Illasta lähdemme katsomaan NHL-ottelua Anaheim - Phoenix. Pyrin laittamaan kuvia Los Angelesista huomenna. 

Palailllaan!

-Ville 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti