keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Turistinurkka: Osa 1

Nyt on aika aloittaa jo perinteeksi muodostunut turistinurkka, joka ilmestyy tänään ensimmäistä kertaa. Toissapäivänä (27.2.2012) päätimme Petrin, Philipin ja Alixin kanssa viettää päivän turisteina vieraillen Shanghain Yuyuan gardenissa sekä Qibaossa. Päivä oli hieman kylmä ja pilvinen mutta säästyimme onneksi pahemmilta sateilta. Yuyuan garden on todella kaunis puutarha, jossa on erilaisia rakennuksia, vesiputouksia ja kallioon hakattuja tunneleita aivan Shanghain keskustan lähettyvillä. Myös paikalliset kaupustelijat ovat huomanneet, että kyseinen kohde on turistien suosiossa ja ovatkin miehittäneet varsin tehokkaasti ympäristön erilaisilla kaupoilla ja kojuilla. Paikalta löytyy Starbucks ja KFC unohtamatta katuruokapaikkoja. Hetken aikaa kauppahälinää ihmeteltyämme päätimme ostaa pääsyliput puutarhaan. Pääsylippujen hinnat olivat 30 Yuania (eli vajaa 4 euroa) per nenä.

Ravintola lähellä Yuyuan gardenia

Kauppoja

Lisää turistipaikkoja

Sisällä puutarhassa oli paljon kiinalaistyylisiä rakennuksia, erilaisia patsaita sekä vanhoja esineitä lähinnä 1800-luvulta. Paikka oli todella siisti ja tarkoituksena on vierailla kyseisessä kohteessa uudestaan myöhemmin keväällä, koska paikka näyttää varmasti tuplaten hienommalta kun luonto herää henkiin.






Puutarhan jälkeen lähdimme metrolla kohti Qibaota, joka on markkinapaikka hieman Shanghain keskustan ulkopuolella. Paikka oli ehkä tähän asti "kiinalaisin" Shanghaissa, sillä talot olivat kaukana keskustan kerrostaloista ja pilvenpiirtäjistä eikä paikalla juuri näkynyt länsimaalaisia. Kiertelimme ympäri Qibaota katsellen myyntikojuja sekä ihmetellen hajua, joka pisti nenään todella pahasti. Kyseinen haju tulee ilmeisesti tofusta, mutta tiedä nyt näistä. Alla kuvia Qibaosta.






Qibaon jälkeen otimme Petrin kanssa suunnaksi New Pudong arean, jossa siis sijaitsevat Shanghain pilvenpiirtäjät. Napsimme paikan päältä useita kuvia sekä vierailimme Super Brand ostoskeskuksessa, joka siis nimensä mukaisesti on täynnä premium brändien kauppoja. Kyseisessä "ostarissa" on kahdeksan kerrosta ja kauppojen lomassa on useita ravintoloita, joten päivän saa varmasti menemään todella helposti ostoksia tehden. Pudongilta suuntasimme Malones nimiseen baariin, jossa saa nautittua herkullisen hampurilaisen ja kaljan 55 yuanilla. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti